top of page

Analyse av Shipping Aksjer på Oslo Børs

Innsikt i Markedet


InvestWiser er en objektiv plattform for å analysere aksjer. Den gir oss en grundig innsikt i shipping bransjen på Oslo Børs, hvor det er hele 32 selskaper notert. Ved å grundig analysere disse selskapene, kan vi få en bedre forståelse av bransjens utvikling og mulighetene.


Les vår tidligere omfattende analyse av shippingbransjen, der vi nøye undersøkte trender og utviklinger i denne bransjen. Du kan finne hele analysen her: Kurs mot Fremtiden: Trender og Utviklinger i Shippingbransjen.


Unik mulighet for investorer: Bidra til å forme fremtidens aksjeanalyse med InvestWiser. Delta i vår undersøkelse og gi verdifull tilbakemelding for å utvikle vårt nye analyseverktøy. Dine meninger er viktige for oss. Les mer og delta her: Bli Med på Å Skape Fremtidens Aksjeanalyse!


Skrevet av Gründer og CEO Didrik Lysvoll


Rangeringsmodellen

Vi kan bruke QVM-modellen, som tar hensyn til kvalitet, verdi og momentum, for å sammenligne disse selskapene på en effektiv måte. Denne modellen vurderer hvordan selskapene presterer i forhold til hverandre innenfor bransjen. Den bruker data fra det siste året, noe som gir oss et nåværende bilde av selskapenes situasjon. Det er viktig å forstå at denne rangeringen bør betraktes som en pekepinn, og ikke som en absolutt guide for investeringsbeslutninger.


Toppselskaper på Rangeringen

Blant selskapene med en markedsverdi på over 5 milliarder kroner, er det seks selskaper som skiller seg ut ved å ha en QVM rangering over 75. Dette plasserer dem blant de 25% beste i bransjen:


1. HÖEGH AUTOLINERS

- Mkt Cap: 17.1B

- Price: 89.4

- D/E: 39.4%

- ROE: 39.7%

- P/B: 1.2

- P/E: 3.1

- 3M: 24.1%

- 1Y: 92.8%


2. BW LPG

- Mkt Cap: 21.2B

- Price: 162.1

- D/E: 44.0%

- ROE: 29.2%

- P/B: 1.4

- P/E: 4.8

- 3M: 28.5%

- 1Y: 92.5%


3. ODFJELL SER. A

- Mkt Cap: 6.9B

- Price: 115

- D/E: 147.5%

- ROE: 27.0%

- P/B: 0.9

- P/E: 3.2

- 3M: 26.1%

- 1Y: 57.1%


4. WALLENIUS WILHELMSEN

- Mkt Cap: 41.2B

- Price: 97.5

- D/E: 106.0%

- ROE: 26.7%

- P/B: 1.1

- P/E: 4.1

- 3M: 17.6%

- 1Y: 10.4%


5. MPC CONTAINER SHIPS

- Mkt Cap: 6.3B

- Price: 14.2

- D/E: 22.3%

- ROE: 50.5%

- P/B: 0.8

- P/E: 1.5

- 3M: -15.3%

- 1Y: -7.6%


6. HAFNIA LIMITED

- Mkt Cap: 34.4B

- Price: 68

- D/E: 60.0%

- ROE: 40.1%

- P/B: 1.5

- P/E: 3.7

- 3M: 10.3%

- 1Y: 28.7%


Bransjeanalyse


Shippingindeksen på Oslo Børs har hatt en imponerende utvikling. Hittil i år har den økt med over 53%, og de siste tre årene har den hatt en enda mer imponerende økning på 305%. Dette viser at shipping bransjen har opplevd betydelig vekst og styrke i løpet av denne perioden. På fem år har indeksen økt med 278%. Det er viktig å huske at shipping bransjen er kjent for sin volatilitet, så man bør vurdere dette over et lengre tidsintervall.


Siste Nytt


Höegh Autoliners:

Siste Utvikling: De har nylig rapportert en betydelig økning i resultatene for tredje kvartal.

Utbytte: De har kunngjort at de vil betale ut et utbytte på 4,1072 kroner per aksje.


BW LPG:

Rekordkvartal: De opplevde sitt beste kvartal noensinne.

Fremtidsutsikter: Selskapet forventer en positiv utvikling inn i 2024.


Odfjell:

Resultatforbedring: De viste en solid økning i både driftsresultatet og nettoresultatet.

Markedsposisjon: De opprettholder en sterk timecharterinntjening og har fått høyere priser ved fornyelse av kontrakter.


Wallenius Wilhelmsen:

Økonomisk Vekst: De har rapportert økte inntekter og stabile resultater før skatt.

Flåteutnyttelse: Det er stor etterspørsel etter deres logistikktjenester.


MPC Container Ships:

Finansiell Ytelse: De har økt omsetningen og justert opp sine forventninger for 2023.

Markedsforventninger: De forventer høyere EBITDA.


Hafnia:

Utbyttehistorikk: De betaler det høyeste utbyttet i selskapets historie.

Markedsdynamikk: De ser potensial for økt etterspørsel, drevet av fundamentale faktorer og sesongeffekter.


Konklusjon


Shipping bransjen på Oslo Børs har vist seg å være tiltrekkende for investorer på grunn av flere selskapers sterke økonomiske resultater og positive fremtidsutsikter i de siste årene. Likevel er det viktig å forstå at denne bransjen er preget av svingninger som er sterkt påvirket av økonomiske forhold på makronivå. Denne usikkerheten medfører høy risiko, spesielt for de som prøver å forutsi når de beste tidspunktene for investeringer er. Derfor bør potensielle investorer nærme seg denne sektoren med forsiktighet. Det er nødvendig å nøye analysere den økonomiske helsen til individuelle selskaper og deres posisjon i markedet før man tar en investeringsbeslutning.


Takk for at du tok deg tid til å lese vår analyse. For å holde deg oppdatert og engasjert i det siste innen aksjeanalyse, oppfordrer vi deg til å følge InvestWiser på våre ulike sosiale medier plattformer og delta i vår kontinuerlige samtale om investeringer:Din deltakelse og tilbakemelding hjelper oss å forbedre og tilby bedre tjenester og verktøy for investorer som deg. Vi ser frem til å høre fra deg og samarbeide for å gjøre aksjeinvesteringer mer tilgjengelig og forståelig for alle.


Å investere innebærer alltid risiko, og tidligere resultater gir ingen garantier for fremtidige resultater. Det vi deler med deg er kun informasjon og skal ikke tolkes som investeringsråd. Vi kan ikke garantere at det vi presenterer er fullstendig og korrekt. Når du tar investeringsbeslutninger basert på vår informasjon, er det ditt eget ansvar og risiko som investor. Vi tar ikke ansvar for eventuelle tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av vårt innhold hos InvestWiser. Vårt innhold kan ikke erstatte profesjonell investeringsrådgivning.

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page