top of page

InvestWiser: Et År av Vekst, Utfordringer og Takknemlighet

Hei alle InvestWiser-medlemmer,


Året 2023 har vært en spennende tid for InvestWiser, preget av både vekst og utfordringer. Fra å starte som et hobbyprosjekt på et gutterom, til å utvikle seg til en plattform som engasjerer tusenvis av mennesker, har vår reise vært både unik og inspirerende. Her gir jeg en oppsummering av året vårt og ønsker samtidig en varm julehilsen til alle våre dedikerte medlemmer.


Skrever av Gründer og CEO Didrik Lysvoll


Fra Ide til Virkelighet


InvestWiser startet som et hobbyprosjekt på et gutterom og raskt fanget oppmerksomheten til ulike aksjeforum. Et fellesskap av private investorer ble dannet, og alle delte den samme frustrasjonen over mangelen på en helhetlig datadrevet analyseplattform for aksjer. Responsen var overveldende, og dette inspirerte meg til å utvikle og lansere en tidlig versjon av plattformen på vår egen hjemmesnekra nettside. Vår medlemsbase begynte å vokse raskt, noe som tydelig viste at vi beveget oss i riktig retning.


Offisiell Stiftelse og Vekst


En artikkel om vårt prosjekt i lokalavisen fanget oppmerksomheten til Kobben, en lokal inkubator i Horten. Dette førte til at InvestWiser ble offisielt etablert som et selskap. Med støtte fra Kobben og Innovasjon Norge, begynte flere å virkelig tro på vår visjon om å satse og skalere plattformen videre. Jeg var fast bestemt på å gjøre InvestWiser til noe mer enn bare et hobbyprosjekt og startet min gründerreise.


Motstand og Styrke


Etter å ha fått positiv respons på støtten fra Innovasjon Norge og holdt mitt første vellykkede foredrag om InvestWiser, skjedde det noe dramatisk i livet mitt mot slutten av forrige år, omtrent på denne tiden. Jeg ble rammet av en alvorlig og sjelden sykdom som førte til at jeg ble innlagt på Tønsberg sykehus. Mens jeg lå på sykehuset, i denne krevende situasjonen, bestemte jeg meg for å holde fast ved InvestWiser og satse enda hardere, forutsatt at jeg ville komme ut av sykesengen med muligheten til å fortsette. Dette er en beslutning jeg er svært stolt av, og i dag ser jeg tilbake på den med følelser av styrke og takknemlighet.


Utvikling av InvestWiser v2


I denne utfordrende perioden, preget av usikkerhet og intens medisinering, begynte jeg året med å forfølge de målene jeg hadde satt for meg selv da jeg kom ut fra sykehuset. Jeg startet utviklingen av InvestWiser v2, som hadde som mål å dekke hele spekteret av investeringsreisen. Den inkluderte nyttige funksjoner for å analysere og få oversikt over hele markedet, enkel og effektiv screening for å identifisere potensielle vinneraksjer, grundig teknisk og fundamental analyse for å sammenligne selskapene nøye med andre, muligheten til å håndtere porteføljen din ved å velge dine favorittaksjer og vurdere deres samlede ytelse. Ikke minst introduserte vi en helt ny rangeringsmodell som skulle hjelpe med analysen og som fikk mye oppmerksomhet fra mange. Jeg hadde klare mål for hva jeg ønsket å oppnå, og jeg hadde til hensikt å ta med meg disse målene til Oslo for å satse enda større.


Fra Sykeseng til Oslo


Fra sykesengen til deltakelse i GründerAcademy programmet hos TheFactory i Oslo – jeg presenterte en MVP (Minimum Viable Product) av InvestWiser v2, som jeg hadde startet på og utviklet med henhold til det jeg forestilte meg og skisserte i sykesengen. Til tross for intens medisinering og fortsatt usikkerhet, fullførte jeg utviklingen av den nye plattformen gjennom akseleratorprogrammet hos TheFactory. Dette gjorde at jeg kunne utvide mitt nettverk betydelig og motta mye oppmerksomhet fra bransjen. Mot slutten av sommeren, akkurat som jeg hadde planlagt, lanserte vi InvestWiser v2. Min fremgang i løpet av programmet førte til at både TheFactory og Peter Lovaas ønsket å bli en del av vår fremtidige reise – dette var en betydelig milepæl, både personlig og for InvestWiser.


Vekst og fellesskap


InvestWiser har virkelig vokst i det siste året, fra bare noen få hundre medlemmer til over 5000 – omtrent 1% av de private investorene i Norge. Det er verdt å merke seg at denne veksten har skjedd helt uten bruk av markedsføringsbudsjett. Denne veksten har gitt meg sjansen til å møte mange fantastiske mennesker, delta i spennende podcaster, bli omtalt i aviser, og fremfor alt, spre budskapet om InvestWiser og mine ambisjoner. Dette har vært mulig takket være vårt fantastiske fellesskap, som har vært utrolig støttende og hjelpsomt. Jeg er virkelig takknemlig for hver eneste av våre brukere og den støtten jeg har mottatt. Spesielt etter at jeg delte min personlige kamp mot sykdommen og utfordringene jeg har møtt på denne reisen. Nå, etter å ha fullført årets eksamener og overvunnet sykdommen, er jeg mer motivert enn noensinne til å ta InvestWiser til nye høyder.


Takk og Fremtidsutsikter


Jeg ønsker å rette en stor takk til alle som har vært en del av denne utrolige reisen. Deres støtte har vært uvurderlig for oss. Vi ser frem til å lansere InvestWiser v3 i nær fremtid, som vil inkludere forbedringer basert på deres tilbakemeldinger. Denne oppdateringen vil øke hastigheten, tilby et finere grensesnitt og utvide funksjonaliteten på plattformen vår. Det er også verdt å merke seg at dette vil bli den siste versjonen jeg utvikler på egenhånd, da vi planlegger å starte utviklingen av en helt ny plattform med et nytt team neste år. Denne nye plattformen vil virkelig ta aksjeanalyse til nye høyder, og jeg gleder meg veldig til å dele den med dere alle. Selv om vi allerede har opplevd mye vekst sammen, er vår reise fortsatt i sin tidlig begynnelse, og vi har utrolig mange spennende ting i vente. Vi ser virkelig frem til å dele alt dette med dere i fremtiden.


Julehilsen


Til slutt ønsker vi alle våre medlemmer en riktig god jul. Takk for et fantastisk år! La oss sammen gjøre 2024 enda bedre for hver enkelt privat investor.


For de av dere som ønsker å lese mer om vår reise i løpet av året, inkludert min personlige kamp og opplevelser, kan dere besøke følgende lenker:


Følg mine og InvestWiser sine sosiale medier for oppdateringer og innsikt:


Tusen takk igjen, og ha en riktig god jul!

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page